Una part integral de larealització d’una tesi doctoral o d’un projecte de final de carrera és la presentació. Això és aplicable a larealització de qualsevol treball: si no es presenta, si no es fa conèixer,aportarà poc valor.
La professió que té (o que aspiraa tenir) un doctorand, així com un investigador, no és de maquetador o dissenyadorde documents . La majoria dels doctorands no volen o no poden accedir a dissenyadors professionals , bé per manca de mitjans econòmics o perquè volentenir control sobre el seu treball.Això implica haver de dedicar tempsa aprendre programes de maquetació i de disseny, com ara Indesign oIllustrator, programes professionals amb els quals es fan la majoria deperiòdics i de publicacions editorials. Però això, al seu torn, requereix detemps; d’un temps que els doctorands notenen en la majoria dels casos.
L’experiència ens diu que la majoriadels treballs es maqueten en Word. Aquest programa és molt poderós quant al processament de textos, però no tanta l’hora de donar forma als documents, sobretot si aquests exigeixen un certgrau de sofisticació. Aquí us explicarem un d’aquests casos.
La maquetació començaria amb els passossegüents:
En el disseny de la pàgina d’una tesi doctoral, el sagnat és l’extensió del fons i dels elements que hi ha a la vora, fora d’aquest límit, perquè al tallar no es vegin franges («filets») blanques.
Qualsevol professional del disseny sap no sols el que és, sinó també fins a quin punt és imprescindible per al correcte acabat d’un llibre.
Com que és un tema bastant complex, aquí et deixem una explicació bastant llarga. Si només vols saber com fer dissenys a sang en el Word, salta al minut 16.
Si pots, vols i tens temps, pots fer servir un programa professional de disseny, com ara QuarkXpress o Adobe Indesing. Aquests programes, però, són molt cars; Indesing ja ni tan sols es ven: cal pagar una quota mensual per tenir-lo.
Hi ha un programa de maquetació «lliure», anomenat Scribus, disponible per a les principals plataformes.
En aquest vídeo, el primer de la sèrie de quatre que segueix, expliquem com preparar els elements que formen la tesi: taules, dissenys, fotografies i text, per començar després a maquetar.
En el segon vídeo expliquem com crear pàgines mestres, com crear caixes de text i gràfiques, com importar text i crear i aplicar estils, i com modificar estils a posteriori.
En el tercer vídeo expliquem com importar imatges de dissenys, taules i fotos a les seves caixes gràfiques corresponents, com crear marges a les caixes, i com escalar, centrar i retallar els gràfics.
En el quart vídeo fem un repàs ràpid i expliquem com crear un PDF, incloent-hi les imatges sense pèrdua, per a una correcta impressió i enquadernació de les tesis doctorals. També expliquem com es pot fer un empaquetat per enviar a imprimir i enquadernar les tesis sense haver de crear un PDF.
En aquest vídeo extra expliquem com incloure notes a peu de pàgina.
Tenim oficines a Barcelona i Madrid i Fàbriques a Calataiud i Mejorada
Tenim en oferta el disseny de la portada de la teva tesi doctoral o projecte, completament gratis. Solament has de triar una entre els exemples de portades de tesis doctorals i projectes que hem realitzat al llarg dels anys. Solament has d'enviar les teves fotos o dibuixos i els textos a substituir.
També tenim en oferta de regal gratis, la impressió d'alta definició amb qualitat professional dels CDs de la tesi doctoral (en cas que siguin necessaris). Els lliurem amb una borsa amb adhesius transparent i amb solapa, perquè no es vegi ni caigui.